Het kopen van een televisie is leuk, maar kan erg veel tijd in beslag nemen en behoorlijk complex worden. Dit doordat er inmiddels vele goede merken zijn die tv's maken, maar ook doordat de technologie altijd behoorlijk in beweging is. Verder wil je natuurlijk ook nog dat een televisie er mooi uitziet, omdat hij waarschijnlijk een mooie prominente plek in de woon- of slaapkamer krijgt. Veel dingen dus om op te letten, maar wij kunnen je hierbij prima adviseren. 

Televisie Merken

Als je een televisie koopt doe je dit vaak vanwege een bepaald merk, waarschijnlijk omdat je eerder al goede ervaringen met het merk hebt gehad of omdat je anderen positieve verhalen hebt horen vertellen over een merk. Elk merk heeft ook altijd bepaalde verschillen in eigenschappen wat televisies en bouwkwaliteit betreft. Zo staan elektronica-grootmachten als Philips en Sony bekend om een hoge kwaliteit televisies, maar is vaak de prijs van deze tv's iets duurder. Merken als LG en Samsung staan bekend om hun voorsprong in innovatie, ondanks dat hun televisies vaak toch goed betaalbaar zijn. 

HD-Ready, Full-HD of 4K?

Resolutie speelt een grote rol bij televisies, waarbij de bekende Full-HD (1920 × 1080) op dit moment de standaard is. Hiervoor was dat HD-Ready, wat toch wel een veel kleinere resolutie is en een stuk minder mooi. De toekomst ligt echter vooral bij 4K televisies, een resolutie dat bijna 4x groter is dan Full-HD en een enorme verbetering is wat betreft scherpte. 

OLED, LCD of LED?

Een ander onderscheid dat gemaakt kan worden bij televisies is de manier waarop het beeld wordt getoond, aan de hand van de specifieke lichtpunten. LED is hierin op dit moment de standaard, al zul je ook nog veel LCD-televisies vinden. Het nieuwere OLED zorgt er echter voor dat de kleurcontrasten nog groter zijn, en heeft een hele diepe zwart-weergave. OLED is verreweg het mooiste, maar op dit moment nog erg duur vanwege de nieuwigheid. 

Televisie kopen

Verder heb je dan ook nog mogelijkheden voor High Dynamic Range, een behoorlijk verschil aan verschillende in- en uitgangen en kan je TV ook nog slim zijn, de zogenaamde Smart TV's. Genoeg mogelijkheden en genoeg keuze, en voor elke prijsklasse is dan ook wel een televisie beschikbaar. Weet je inmiddels ongeveer wat je wilt? Op Televisiescout vind je duizenden televisies en televisie-accessoires, en kun je makkelijk prijzen vergelijken van de beste webshops. Om alvast een beginnetje te maken geven we hierbij alvast een handjevol goede televisies, wellicht zit er al wat voor je tussen.