De tijd van hele forse, dikke televisies is gelukkig voorbij, al blijven het pareltjes uit het verleden. Tegenwoordig zijn de meeste modellen plat, wat betekent dat de televisie gelijk een stuk minder ruimte in beslag neemt en op veel verschillende plekken kan staan. 

Het mooie van een platte televisie is dat deze ook vaak erg makkelijk is op te hangen aan wandbeugels, waardoor je niet perse een tv-meubel hoeft uit te kiezen en enkel een muur nodig hebt om je tv een plek te geven in huis. Vaak zijn deze wandbeugels ook verstelbaar, waardoor je zelf kunt bepalen vanuit welke hoek je wilt kijken.

Hoe kunnen televisies zo plat zijn?

De dikte van een televisie wordt bepaald door de weergave-techniek en de lampen die hiervoor zorgen. De eerste platte soort televisie was de LCD-televisie, maar die is uiteindelijk vervangen door LED-televisies. Doordat de weergave wordt gestuurd door vele kleine lampen, en niet door een paar grote zoals vroeger, is het formaat dus een stuk dunner geworden. Bij OLED zijn deze lampen alweer anders gepositioneerd, en weer ietsje kleiner, waardoor de meeste OLED-televisies ook weer een stukje dunner worden. 

Oprolbare televisies

Sterker nog, er zijn al tv's ontwikkeld die volledig oprolbaar zijn. Dit is erg interessant, en biedt behoorlijk wat extra mogelijkheden op het gebied van wegwerking. Hoe dit precies eruit ziet kun je zien in het volgende filmpje: